Pusti me, ne želim se mijenjati

Pusti me, ne želim se mijenjati

UGLAVNOM, UVIJEK SMO SE MIJENJALI

Nekada smo se odijevali da bi zadivili druge, da bi se pokazali. Onda smo se počeli odijevati tako da prvenstveno budemo sebi lijepi, a ne da zadivimo druge. Na posljetku se odijevamo kako bi bili osobno zadovoljni njegujući osjećaj udobnosti u vlastitoj odjeći.

Željeli, ne željeli priznati, uvijek smo se mijenjali kao što to i danas činimo. Tvrdnja da se netko ne želi promijeniti je samo dokaz njegova straha, a ne tvrdoglavosti. No, rekla bih da se i oni mijenjaju, no to ne primjećuju.

Ako upitamo mnoge, da li bi se željeli vratiti u prošlost, oklijevajući, no ipak izabiru sada, danas, budućnost jer u prošlosti je sve poznato. Nitko ne preferira u tome da se vrati na lošije. Svi težimo boljem i možda nesvjesno se mijenjamo. Koliko njih je bilo protiv da djeca imaju mobitele, a danas su oni pravi spas, da i ne spominjem online nastavu.

NO, ČEMU IPAK OTPOR?

To je samo zbog toga što svaka promjena izaziva drugu promjenu. Da bismo mogli prihvatiti nečiju promjenu i sami se trebamo promijeniti i prilagoditi. Za početak treba prihvatiti činjenicu da se nešto izmijenilo. Činjenica s kojom bismo prvo trebali biti OK je spoznaja da sve teži promjeni.

Ovaj tvrdokorni problem nalazimo kod roditelja dok kod djece ne. Ona se mogu protiviti sve do trenutka dok im vi ne pojasnite koju korist dobivaju od nje. Ovdje možemo u potpunosti oponašati našu djece i to je baš cool.

GDJE SE KRIJE PROBLEM?

Ako nemamo potrebe mijenjati se, ako ostajemo u situacijama koje nam nisu drage ili nisu više poželjno mjesto, tu je problem. Problem treba rješavati uvođenjem edukacija o promjenama koje su dobro došle i dio su našeg rasta. Promjene nas čine kvalitetnijim ljudima.

POSTAVITE ONO PRAVO PITANJE

Tako je, postavite ono pravo pitanje sebi: „Što od toga dobivam za sebe? Koju korist imam?“

Ako ste i dalje u blokadi popričajte s prijateljem, partnerom koji će vam u nevezanom razgovoru pomoći da pronađete odgovor na svoje pitanje.  

A promjenu koju ćete prihvatiti nabacit će smiješak na vaše lice, kako i treba biti.

Uživajte činiti promjene jer tako postajete iskusniji, a kako djeca oponašaju svoje roditelje, naučit će od vas jednu odličnu vještinu.

Bravo roditelji ovo je najbolja priprema za život, da ga se ne bojimo već u njemu uživamo i ono najbitnijie igramo se s njime kao što se igraju djeca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *